Thoughtworks Technology Radar İngilizce PDF

Thoughtworks Technology Radar İngilizce PDF


Raporu buradan indirebilirsiniz.

Thoughtworks, teknoloji konusunda tutkulu bir şirkettir. Burada teknoloji üretilir, araştırılır, test edilir, açık kaynak haline getirilir, hakkında yazılar yazılır ve sürekli olarak iyileştirilir. Thoughtworks'ün amacı, yazılım mükemmelliğini savunmak ve BT'yi (Bilişim Teknolojileri) dönüştürmektir. Bu amaç doğrultusunda, Thoughtworks Technology Radar'ı (Thoughtworks Teknoloji Radar'ı) oluştururlar ve paylaşırlar. Bu Radar, Thoughtworks'teki kıdemli teknoloji liderlerinden oluşan bir grup tarafından yaratılır. Bu grup, düzenli olarak Thoughtworks'ün küresel teknoloji stratejisini ve endüstrimizi önemli ölçüde etkileyen teknoloji trendlerini tartışmak için toplanır.


Radar, bu tartışmaların çıktısını, geliştiricilerden CTO'lara kadar geniş bir yelpazedeki paydaşlar için değerli bir biçimde sunar. Radar, teknikler, araçlar, platformlar ve diller ve çerçeveler olmak üzere dört kategoriye ayrılmıştır. Radar'daki öğeler, hangi teknolojinin benimsenmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunur.


Radar'ın en son sürümü, 2023 Ağustos'unda sanal olarak toplanan Teknoloji Danışma Kurulu (TAB) tarafından oluşturulmuştur. Bu kurul, Thoughtworks CTO'su Rachel Laycock ve CTO Emerita Rebecca Parsons için danışmanlık yapar. Radar, AI yardımlı yazılım geliştirme, yazılım geliştiricilerin verimliliğinin nasıl ölçüleceği, büyük dil modelleri (LLMs) ve uzaktan yazılım geliştirme gibi konularda tartışmaları içerir.


Özetle, Thoughtworks Teknoloji Radar'ı, teknoloji alanında meydana gelen önemli değişiklikleri ve trendleri izleyen ve bu bilgileri sektör profesyonellerine sunan bir kaynaktır.Düşünce işçileri teknoloji konularda tutkuludur. İnşa ediyoruz, araştırıyoruz, test ediyoruz, Herkes için açık kaynak, hakkında yazmak ve sürekli geliştirmeyi hedeflemek. Misyonumuz yazılım mükemmelliğini savunmak ve BT'de devrim yaratmaktır. Bu misyonu desteklemek için Thoughtworks Teknoloji Radarı'nı oluşturuyor ve paylaşıyoruz. Thoughtworks Teknoloji Danışma Kurulu, Thoughtworks'teki üst düzey teknoloji liderlerinden oluşan bir grup, Radar'ı oluşturuyor. Thoughtworks için küresel teknoloji stratejisini ve sektörümüzü önemli ölçüde etkileyen teknoloji trendlerini tartışmak üzere düzenli olarak toplanırlar.

Radar, Thoughtworks Teknoloji Danışma Kurulu’nun Teknoloji Danışma Kurulu'nun tartışmaları, geliştiricilerden CTO'lara kadar çok çeşitli paydaşlara değer sağlayan bir formatta. İçerik kısa bir özet olarak tasarlanmıştır.

Sizi bu teknolojileri keşfetmeye teşvik ediyoruz. Radar doğası gereği grafikseldir ve öğeleri teknikler, araçlar, platformlar ve diller ve çerçeveler olarak gruplandırır.

Radar öğeleri birden fazla çeyrekte görünebildiğinde, en uygun görüneni seçtik. Bunları ayrıca  mevcut durumumuzu yansıtmak için dört halka halinde gruplandırıyoruz.

Hiç yorum yok

Rastgele İçerik

DonanımHaber

© tüm hakları saklıdır
made with by templateszoo