Büyük Ölçekli Sistemlerin Yazılım Mimarisi ve Teknolojisi - Eğitim - Udemy - İngilizce

Kursa buradan ulaşabilirsiniz.









Yazılım Sistemleri ve Çözümlerinin Mimarisi: İlerledikçe geliştireceğimiz üç katmanlı temel bir uygulama mimarisiyle başlayacağız.

Nodejs, Redis, Cassandra, Kafka, Hadoop, Elastic Search, .. ve çok daha fazlası gibi ürünler hakkında mimari içgörüler elde ederek teknik bir yığın nasıl oluşturulur?

İşlevsel Olmayan Gereksinimler: Performans, Ölçeklenebilirlik, Güvenilirlik ve Güvenlik dikkate alınarak mimari nasıl tasarlanır?

Docker ve Kubernetes gibi araçları kullanarak büyük ölçekli üretim sistemlerinin devreye alınması





Gereksinimler
İyi bir programcıysanız veya olmuşsanız, en az bir programlama dilinde kod tasarımı yapabilir ve kod yazabilirsiniz.

Üç katmanlı mimariyi anlarsınız ve web uygulamalarının, hizmetlerinin ve veritabanlarının ne anlama geldiğini genel olarak anlarsınız

Tanım


Yazılım sistemleri tasarlamak, büyük talep gören bir beceridir, ancak hazır bir beceri değildir. Bu becerinin neden nadir bulunduğunu anlamak için, Martin Fowler'ın mimarlık üzerine blogundan birkaç satırı inceleyelim.

Diyor ki: Mimarlık önemli şeylerle ilgilidir. Her ne ise . Bu, yazılım hakkında mimari olarak düşünmenin kalbinin, neyin önemli olduğuna (yani neyin mimari olduğuna) karar vermek ve ardından bu mimari öğeleri iyi durumda tutmak için enerji harcamak olduğu anlamına gelir. Bir geliştiricinin mimar olabilmesi için, hangi unsurların önemli olduğunu, hangi unsurların kontrol edilmediği takdirde ciddi sorunlara neden olabileceğini fark edebilmeleri gerekir.

Bir geliştiricinin mimar olacak kadar öğrenmesi birkaç yıl alır. Bu öğrenme, büyük ölçüde kariyerinizde elde ettiğiniz fırsatların türüne bağlıdır. Genellikle bu fırsatlar yalnızca belirli çalışma alanlarıyla sınırlıdır. Ancak, bir mimar olmak için mümkün olduğu kadar çok alanda kapsamlı teknik bilgiye sahip olmalısınız. Bir sistemin farklı bölümlerindeki tüm karmaşıklıkları ve zorlukları anlamalısınız. Çeşitli değiş tokuşları anlayarak önceden karar verme yeteneğine ihtiyacınız var. Bir sistemin evrimi sırasında karşılaşabileceği kritik sorunları öngörebilmeli veya tahmin edebilmelisiniz.

'Geliştiriciden Mimara' kursunun sizin için çok yararlı olabileceği yer burasıdır. Halihazırda büyük geliştirme becerilerine sahip olduğunuzu varsayar ve oradan inşa eder. Bir sistemin işlevsel olmayan özelliklerinin mimarisini, büyük ölçekli dağıtımların ele alınmasını ve yazılım çözümleri oluşturmak için popüler açık kaynaklı ürünlerin dahili çalışmasını kapsamlı bir şekilde kapsar.

Size özel olarak nelerin kapsandığına dair bazı ayrıntılar vermek için:

Performans, Ölçeklenebilirlik, Güvenilirlik, Güvenlik gibi işlevsel olmayan özelliklerin mimarisi.


Docker kapsayıcılarını ve Kubernetes'i kullanan büyük ölçekli dağıtım ve işlemler.


Güvenle yazılım çözümleri tasarlamak için Node.js, Redis, Kafka, Cassandra, ELK stack, Hadoop vb. gibi popüler açık kaynaklı ürünlerin dahili çalışması.

Kısacası, bu kurs çok kısa bir süre içinde 'gerçek' bir mimar olmanız için ihtiyacınız olan her şeyi öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Bu kurs kimler için:Halihazırda Kod Tasarımını bilen ve şimdi Büyük Ölçekli Sistemlerin Nasıl Mimari Yapılacağını öğrenmek isteyen tüm Yazılım Geliştiriciler
Yazılım Mimarisi ve Çözüm Mimarisi becerilerini geliştirmek isteyen tüm Yazılım Mimarları


Hiç yorum yok

Rastgele İçerik

DonanımHaber

© tüm hakları saklıdır
made with by templateszoo