Akıllı Şehirler Bugün Daha İyi Bir İş Yaklaşımına Nasıl Yardımcı Oluyor? - smartcity.press çevirisi

Eski iş dünyasının geleceğine her zaman konum ve coğrafya karar verdi. İşletmeler için mükemmel coğrafyanın yanı sıra, bir şehir, vatandaşların ve işletmelerin verimli çalışmasına ve sağlam ve sürdürülebilir bir büyüme sergilemesine yardımcı olan teknolojiyi uygulamaya ve daha iyi bir yarın için kendini hazırlamaya başladığında, akıllı bir şehir haline gelir.

Akıllı bir şehir, işletmelerin ve vatandaşların rahat bir çalışma ortamına erişmelerine yardımcı olur ve bu da daha iyi bir yarın için yaşamları değiştirmeye yol açar. Akıllı şehirler, bilim ve yaşam tarzını gelişimin merkezinde tutarak kavramsallaştırılır.

Akıllı şehirler için altyapı yatırımının önümüzdeki yirmi yılda kümülatif olarak 40 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu yatırım, yaklaşık 40 küresel şehri akıllı şehirler haline getirecek.




Bir şehri 'akıllı' yapan nedir!

Akıllı şehirler dört sütun üzerine kuruludur: operasyonlar, altyapı, insanlar ve teknoloji. Dördüncü sütun olan teknoloji, zeka ile aşılanmıştır. Daha da önemlisi, sütunlar, kaynakların kullanılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için entegre ve birbirine bağlı bir şekilde çalışır.

Örneğin, akıllı bir şehrin güç dağıtım sistemi, yerel güç talep kalıpları, şebeke tedarik varyasyonları ve en iyi üretim ve tüketimi sağlayan iyi organize edilmiş bir işletim ve dağıtım süreci ile entegre olan akıllı şebekelere dayanabilir.

Elektrik sağlayıcı, üretim, tüketim ve depolama için üretilen verileri kullanarak, ne kadar elektrik tedarik edilmesi gerektiğini tahmin edebilir. Dağıtım bölgeleri oluşturabilir, tüketim modelini analiz edebilir ve buna göre depolayabilirler.

Peki işletmeler akıllı şehirlerden nasıl faydalanıyor?

İşletmeler yalnızca akıllı bir şehrin temel gelişiminin yarattığı gelirden faydalanmakla kalmaz; teknoloji ve gelişmiş tahmine dayalı analiz kullanımı ile faydalar katlanarak artar. İşletmelerin akıllı şehirlerden elde ettiği bazı önemli avantajlara bir göz atalım.

Artan Sürdürülebilirlik

Nüfus artışının hızla arttığı bir dünyada, sürdürülebilirlik akıllı şehirlerin gelişiminin merkezinde yer alıyor. Bir şehrin mevcut kaynaklarının çevre üzerinde önemli bir etkisi vardır ve akıllı bir şehir her zaman bunu azaltmayı ve sıfır karbon ayak izine yaklaşmayı amaçlar.

Bu nedenle, akıllı bir şehir geliştirmek, şehrin karşılaştığı zorluklara her zaman sürdürülebilir çözümler aramak anlamına gelir.

Akıllı bir şehirde faaliyet gösteren bir işletme bu sürdürülebilir modele uymalıdır. Bu, esas olarak, atıkların sorumlu bir şekilde bertaraf edilmesi, enerji tasarrufuna daha fazla odaklanma, çalışanlara etik muamele yöntemlerine odaklanma ve teknik ve doğal kaynakların daha iyi kullanılması gibi zorluklara sürdürülebilir bir yaklaşım anlamına gelir.

Neilson tarafından 2015 yılında yürütülen bir araştırma, şirketin olumlu sosyal ve çevresel değişikliklere ciddi şekilde bağlı olması durumunda, katılımcıların %66'sının bir ürün veya hizmet için daha fazla ödemeye istekli olduğunu gösterdi. Müşterilerin sürdürülebilirlik talebi bugün artıyor, bu nedenle akıllı şehir modelinde faaliyet gösteren işletmeler, iyileştirilmiş müşteri ilişkileri ve bunun sonucunda artan karlar gözlemliyor.

İnovasyonu Sürdürmek

Yaşam Standartlarını İyileştirmek İçin Akıllı Şehirlerde İş İnovasyonu

Akıllı bir şehrin en sürdürülebilir, verimli ve etkili halinde kalması için, stratejiler ve teknolojiler sürekli iyileştirme görmeli ve zamanında güncellemelere sahip olmalıdır.

Teknolojinin gelişimini ve daha iyi çalışma koşulları sağlama yeteneğini yönlendiren güç, inovasyondur.

Evlerin ve işyerlerinin, herkes için hayatı kolaylaştıran Nesnelerin İnterneti cihazlarıyla donatıldığını şimdiden görebiliyoruz. Bu, teknolojik bağımlılık için artan talebe yanıt verir. Teknolojideki gelişmelerle, işletmelerin erişimi ve büyümesi kesin bir artış görüyor.

Küresel ve Yerel Ekonomide Artış

Akıllı şehirlere değer katmak için yaratılan teknolojik gelişmeler ve girişimler, şüphesiz ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır.

İşletmeler ayrıca, akıllı şehirlerde kullanılan cihaz ve ekipmanlar tarafından toplanan verilerden yararlanarak hedef demografik alanı daha iyi anlamalarına ve daha iyi hizmetler sunmalarına yardımcı olacak.

Örneğin, Transport for London (TFL), verilerini City Mapper'a (bir ulaşım yardımcı programı uygulaması) sağlar. Bu, yolcuların Londra şehri boyunca en hızlı rotayı bulmasını kolaylaştırır.

Londra'nın turizm endüstrisi, City Mapper kullanımıyla toplu taşıma kullanımında önemli bir artış kaydetti. Navigant tarafından yapılan bir araştırmaya göre, akıllı hizmetler ve çözümler için küresel pazarın 2026 yılına kadar 40,1 milyar dolardan 97,9 dolara büyük bir büyüme göstermesi bekleniyor.


Gelişmiş Yönetim

Bugünün vatandaşları günlük yaşamlarını sağlam, kullanıcı dostu dijital çözümlere dayandırmayı bekliyor. İşbirliği araçları, modern bilişsel web siteleri, self servis portallar, mobil uygulamalar ve kullanışlı çevrimiçi bankacılık hayatın birçok alanında bir standart haline geldi ve akıllı vatandaşlar bir şehirden bundan daha azını beklemiyor. Dijital hizmetleri topluluklara genişletmek, şehirleri daha akıllı hale getirir ve işletmeler için giderek daha fazla fırsat sunar.

Akıllı yönetişimin parlak bir örneğine bir göz atalım. Hindistan hükümeti, 2016 yılında Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI) adlı bir hizmet başlattı. UPI, nakitsiz bir ödeme yöntemidir. Hindistan Merkez Bankası, tüm bankaların, geçerli bir banka hesabı olan ve çevrimiçi ödemeler için daha iyi bir güvenlik ölçümü sağlayan Müşterini Tanı (KYC) sürecini tamamlayan herhangi bir Hint vatandaşına UPI hizmetleri sunmaya başlaması için bir yetki verdi.

Yüzlerce yıldır bu mirası sürdürmekte olan inanılmaz derecede eski bir ekonomide bu ani geçişe ne gerek vardı? UPI, hükümet tarafından bir gecede açıklanan tedavülden kaldırmanın bir sonucuydu.

Bu ani hareket, kara paranın banka hesaplarına yatırılmasını zorunlu kılmaktı, böylece hükümet bu hesaptan ödenmesi gereken vergiyi alacak ve paralel ekonomiye tasma takacaktı. Peki, bu hareket iş dünyasına nasıl yardımcı oldu? UPI, her bir banka hesabının artık dijital olmasını sağladı.

Böyle bir hareketle, en küçük esnaf artık yüzlerce UPI özellikli mobil uygulama kullanarak para kabul edebildi. Bu, milyonlarca esnaf için daha fazla işlem ve daha fazla iş anlamına geliyordu. Bu hareket, Hindistan'da iş yapma şeklini sonsuza dek değiştirdi.

Yeni Ekonomik Kalkınma Fırsatları

Yatırımcılar artık paralarını akıllı şehirlerin gelişimine yatırmak istiyorlar. Sebep? Basit – daha iyi getiriler. Bu oluyor çünkü akıllı şehirlerin sunduğu konfor, lüks ve kolaylık, ev satın alan veya iş kurmak isteyen biri için en iyi değer olduğunu kanıtlıyor.

Akıllı şehir yatırımları, yeni sakinleri, işletmeleri ve fırsatları cezbetmek için şehirlerin bölgesel ve küresel rekabet gücünü artırmada hayati bir rol oynuyor. Dahası, işletmelerin verilerine güvenli bir ortamda erişim sağlayan akıllı şehirler, sonunda işletmelerin daha akıllı kararlar almasına yardımcı oluyor.

Artan İş Gücü Katılımı

'İnsan kaynağı en iyi kaynaktır' - dedikleri gibi! Yüksek verimli bir iş gücü, herhangi bir işletme için önemli bir faktördür. Akıllı teknolojilerin kullanılması, herhangi bir şehir profesyonelini rahatsız eden manuel iş yükünün azaltılmasına yardımcı olur.

Teknik yükselme, şehir çalışanlarının iş/kişisel yaşamlarının daha az önemli yönü hakkında endişelenmeden doğru yöne gitmelerini sağlar. Günümüzde gadget'lar o kadar yeteneklidir ki, günlük işlemlerin çoğunu halledebilirler.

Bir şehirde bu tür teknoloji ve tesisler mevcut olduğunda, değerli ve zeki insanlar bu şehirlere taşınmaya başlar ve şehrin teknik olanaklarına uygun organizasyonlara katılırlar. İşletmeler bu mega düşünürlerden ve verimli çalışanlardan yararlanır.

Akıllı şehirler, akıllı bölgeler yaratır ve akıllı ulusların oluşmasına öncülük eder. Yaşam kolaylığı, ekonomideki canlanma ve çalışma ortamının canlanması, günümüzde her modern işletmenin arzusudur. Bir işi akıllı şehre taşımak artık bir hayal değil; Etrafına bak, zaten oluyor.

Hiç yorum yok

Rastgele İçerik

DonanımHaber

© tüm hakları saklıdır
made with by templateszoo