Ninja Geliştiricisi kimdir? blog.softtek.com çevirisi


Ninja Geliştiricisi kimdir?

(Bir ninja developer iddiam olmadığımı söyleyerek çeviriye başlayayım :) )




Ninjalar veya Shinobi (Japonca), Japonya'da geleneksel olmayan savaş biçimlerinde eğitilmiş bir askeri birlikti. Bugün, bu eski terim, bir tür özel yazılım geliştiricisi için kullanılmaktadır: Ninja Geliştiricisi.

Teknoloji Stack


Teknoloji stack, belirli bir dizi sorunu çözmek için birlikte çalışan bir teknoloji grubudur. Normalde, ön uç (istemci tarafı), arka uç (sunucu tarafı), veritabanı ve işletim sistemi gibi farklı uygulama katmanları içinde geliştirmeye yönelik programlama dilleri ve çerçevelerden oluşur.

İşte bazı teknoloji yığınları örnekleri:LAMP yığını (Linux, Apache, MySql, PHP)
LEMP (Linux, Nginx, MySql, PHP)
MEAN (Mongo, Ekspres, Açısal, Düğüm)
ELK (ElasticSearch, Logstash, Kibana)


Full Stack Geliştiriciler


Full stack geliştirici, bilinen bir teknoloji yığınına yakından aşinadır ve o yığına özgü teknolojileri kullanarak katmanlarından herhangi birinde programlayabilir. 


Neden Ninja Geliştiricileri olarak adlandırılıyorlar?


Ninja Geliştiricileri kendilerini yalnızca bir programlama dili veya bir teknoloji yığını ile sınırlamazlar; onlar 'geliştirici çok dilli'lerdir.

Ninja, belirli bir programlama dilinde uzmandır, ancak başka herhangi bir dili kullanmakta rahattır. Karşılaştıkları teknik zorluk ne olursa olsun çözmek için çeşitli yığınlarda nasıl gezineceklerini biliyorlar.

Ve çok dilli oldukları sürece, Ninja Developers Lisp, Haskell, Scala veya Clojure gibi çeşitli dilleri etkili bir şekilde işleyebilir ve JAVA, Groovy ve C++ gibi statik dillerde uzmanlaşabilir.

Ayrıca JavaScript, Ruby, Python ve PHP gibi dinamik programlama dillerini ustalıkla idare ederler ve ister inanın ister inanmayın, Android, Swift ve Objective-c gibi mobil uygulama geliştirme dillerini bilirler; Lua (c) gibi oyun geliştirme dilleri; Nodejs gibi eşzamansız diller; ve büyük veri projelerinde yaygın olarak kullanılan R gibi istatistiksel modelleme dilleri.

Kalıcı veriler açısından, Ninja Developers NO-SQL (MongoDB, Cassandra, New SQL, vb.) gibi ilişkisel veritabanlarında kolayca gezinebilir. Ve bu yeterli değilse, eldeki sorun için en iyi teknolojiyi seçecek kadar sağlam bir yargıya sahipler.


Çalışma dünyasında Ninja Geliştiricisi


Kuruluşlar, mümkün olan en düşük maaş için en yetenekli profesyonelleri arar, ancak bir Ninja Geliştiricisinin sahip olduğu bilgi türü, dik bir fiyat etiketi ile birlikte gelir. Bunun nedeni, esasen çeşitli teknoloji yığınlarında çalışabilen tam yığın geliştiriciler olmalarıdır - artan talep gören ve çok iyi telafi edilen bir beceri seti!

Ninja Geliştiricisi bir veya iki alanda derin uzmanlıktan ziyade geniş bilgiye sahip olsa da, yukarıda belirtilen beceri setlerinde bilgi edinmek yıllar süren özveri gerektirir. Junior veya Yarı Kıdemli Ninja Geliştiricisi diye bir şey yoktur; ya birsinizdir ya da değilsinizdir… henüz.

Bugün ortalama bir bilgisayar mühendisliği veya MIS öğrencisi bu seviyeye ulaşmak için gerekli bilgi birikimi olmadan mezun oluyor. Ninja Developer olmak için en az 4 yıllık üniversite ve 5-10 yıllık iş başında uygulama bir başlangıçtır.

Bir geliştiriciyseniz ve bir Ninja Geliştiricisi olmak için hala gitmeniz gereken bir yol varsa, endişelenmeyin, işe koyulun!

Bugün 'her şeyi' biliyor olabilirsiniz, ancak bu bilgi iki yıl içinde geçerliliğini yitirecek. Yazılım mesleğinde becerilerinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Sürekli öğrenen biri olmalısınız.


Bonus : StackExchange'den 

One concept that martial arts experts and good programmers have in common is that economy of effort. Martial arts experts avoid wasted motion; good programmers avoid unnecessary code.

The concept of invisibility translates to transparency in library writing. A good library has an intuitive interface, and you can plug it in and not worry about it.

EDIT: I forgot the most important thing: both ninjas and good programmers are highly skilled as a result of training and practice.

Hiç yorum yok

Rastgele İçerik

DonanımHaber

© tüm hakları saklıdır
made with by templateszoo